700en anniversari de l’execucion de Guilhèm de Belibasta. 1321-2021.

Guilhem de Belibasta: «Al cap de 700 ans verdejera lo laurelh». 1321-2021.700en anniversari de l’execucion de Guilhèm de Belibasta. 1321-2021.

Lo dimenge 24 d’octobre de 2021 es la data mai probabla del 700en anniversari de l’execucion sul lenhièr per l’Inquisicion catolica del darrièr catar istoric conegut, Guilhèm de Belibasta, a Vilaroja de Termenés, en Occitània, al ran de la Catalonha del Nòrd.

La tradicion conta que pauc abans sa mòrt, Belibasta afirmèt : « Après sèt cents ans, lo laurièr verdejarà ».

La religion dels bons òmes e de las bonas femnas, perfièches o catars, se caracterizava pel despartiment de la fe del Crist de l’epòca romana e per la cresença en la reïncarnacion.

Uèi, los terapeutas ajudan lors pacients a garir de nafras de l’inconscient que pòdon provenir de vidas anterioras. Son los practicians de la terapia de vidas anterioras (TVA) e de la terapia de la possession espirituala (TPE).

Existís donc una coneissença comuna qu’es estada partejada, entre d’autres, pels adèptes de la cabala josieva, los gnostics, qualques dels primièrs paires de la Glèisa crestiana, los musulmans sofis, los crestians catars e ara pels terapeutas d’arma, a saber que totas aquelas gents nos an ajudat o nos ajuden a comprene que sèm d’armas e qu’anam de còs en còs.

Siá lo messatge present en omenatge a totas aquelas personas que, a travèrs lo temps, quin que siá la comunautat o la condicion a la quala apartenisson, an ajudat o ajudan l’Umanitat a comprene melhor e nos far evoluar dins la realitat espirituala.

Remarca : L’imatge ennaut d’aquesta dintrada proven del perfil Facebook dels Amics dels Catars :

https://www.facebook.com/Amics-dels-c%C3%A0tars-109583723709692/

Revirada a l’occità: Jordi Ràfols.