Entrevista al Dr. José Luis Cabouli al diari Reforma, Mèxic DF. Ca

Entrevista al Dr. José Luis Cabouli al diari Reforma, Mèxic DF.

Reforma. Logo.Per Natalia Vitela, Mèxic, 26 d’agost de 2006.

Expliquen fenomen d’ànimes posseïdes.

Algun cop ha experimentat que allò que pensa, diu i actua no és de vostè i ho fa motivat per una voluntat aliena a la seva? Si és així no descarti la possibilitat d’estar «posseït».

Almenys, això ho sosté el terapeuta argentí José Luis Cabouli, qui practica la Teràpia de Vides Passades, i assegura que ha realitzat més de quatre mil regressions, i en un deu per cent s’ha topat amb experiències de possessió espiritual.

L’autor de Terapia de la posesión espiritual (Teràpia de la possessió espiritual) (Índigo), que ha format més de vint terapeutes mexicans, assenyala que en parlar de possessió no es refereix al que es mostra en pel·lícules com Ghost, cinta en la qual Sam (Patrick Swayze) s’introdueix en el cos d’una mèdium (Whoopi Woldberg) o The exorcism of Emily Rose, pel·lícula en la qual Emily Rose (Jennifer Carpenter) és posseïda per un dimoni.

A què es refereix amb possessió espiritual?, a qui els hi passa? I com la poden resoldre? Són algunes de les preguntes a les que respon Cabouli.

Què és la possessió espiritual?–

Es parla de possessió perquè així se li ha denominat a través dels temps, ja que en aparença les persones estan posseïdes, però en realitat l’ànima desencarnada o entitat espiritual d’un difunt no pot entrar al cos.

Allò que passa és que entra en contacte amb el camp vibratori d’una persona viva i produeix una interferència, perquè el psiquisme del mort es barreja a nivell subconscient amb els pensaments del viu, però aquest no està conscient del que succeeix.–

Què és una ànima desencarnada o perduda?–

És l’ànima d’una persona que ha mort i que, per alguna raó, es queda atrapada en el pla físic i no pot dirigir-se a la dimensió espiritual. Inconsciència de la mort i llaços afectius molt forts són algunes raons, així com el voler tenir cura dels éssers estimats o fins i tot venjar-se d’algú.

Les persones creuen que es tracta de dimonis, però en el noranta per cent dels casos són familiars. Hi ha també les ànimes oportunistes, les quals s’enganxen quan les persones s’acosten a tafanejar en un accident o van al panteó i el seu camp vibratori està obert.–

Què és el camp vibratori?–

El camp vibratori envolta als humans, habitualment es coneix com aura magnètica. És un camp en constant vibració que envolta a les persones. Aquest pot ser modificat pels pensaments, les emocions i les sensacions dels individus.–

Com afecta la «possessió» a la persona interferida?–

Quan el psiquisme del difunt es barreja amb la ment subconscient del viu, la persona pot experimentar sensacions i emocions que no li pertanyen i patir trastorns de comportament, és com si de sobte hagués més d’una voluntat.

En els casos d’influència severa, l’ànima perduda domina ment i voluntat. Hi ha moments en què la persona perd la consciència de si mateix i es manifesta l’altra, per això quan es recupera d’aquest estat, no sap què va passar.–

Qui són més susceptibles?–

No qualsevol té una interferència; els passa als que tenen una feblesa en el camp vibratori a causa de traumes psicològics i físics. El camp vibratori dels nens encara no està ben format, de manera que són més susceptibles.–

En què consisteix el tractament?–

La persona ha de permetre parlar, a través d’ella a l’ànima perduda. Primer cal fer-li la teràpia a l’altre. La majoria de les ànimes perdudes no saben allò que està passant i cal explicar-los la situació o veure quina és la necessitat per a quedar-se aquí en el pla físic i ajudar-los a anar a la dimensió espiritual.

En ocasions les ànimes perdudes no es poden anar perquè les persones no les deixen, les estan cridant per ajudar-los.

Després la persona ha de treballar amb la que va facilitar que se li «enganxés» l’ànima.–

Símptomes de la possessió espiritual.

Les manifestacions clíniques que una persona pot patir quan es troba sota la influència d’ànimes perdudes són:

  • Escoltar veus que parlen dins del cap o fora d’ella.

  • Pensaments estranys i obsessius.

  • Trastorns compulsius.

  • Obsessions de tota mena.

  • Personalitat múltiple.

  • Fòbies i pors.

Enllaç a l’entrevista original en castellà dins del lloc web de Teràpia de Vides Passades:

https://www.vidaspasadas.com.ar/articulos/entrevista1.html